Nytt smart torkgolv från Farm Mac

Farm Mac -specialister inom tork- och lagring av spannmål, lanserar nu ett egenutvecklat torkgolv som kommer att effektivisera den redan kostnadseffektiva planlagertorktekniken.

Krampes ägare Robin Krampe och Krampes Skandinavien kock Kenneth Brönner var på besök hos Farm Mac i Skåne

Krampes ägare Robin Krampe och Krampes Skandinavien chef Kenneth Brönner var på besök hos Farm Mac i Skåne

Krampes ägare Robin Krampe och Krampes Skandinavien chef Kenneth Brönner var på besök hos Farm Mac i Skåne. Man besökte Övedskloster som höll på med betupptagning i strålande höstväder och Wäggarps Maskin.

Krampe BB800

Krampe BB800 with PTG airpressure system at Wäggarps Contracting Eslöv Sweden. This is the second season Wäggarp are using the Krampe BB800 in the grain and sugarbeet harvest.

The PTG system is conncected to the ISOBUS system on the Fendt tractor and has a own compressor with high capacity. The wagon has airbrakes and air suspension.

Lantbrukaren Nils Gunnar Mattsson och Lantmännens regionchef Hans Westbom

Än tröskas det i Västerbotten

Spannmålsskörden 2019 går nu mot sitt slut. Kvar är några hundratal hektar korn i Umeåtrakten som ska tas i dagarna. Om vädret tillåter.

Grain Saver överlastningsvagn 24,5 Premium till Nya Zealand

Farm Mac exporterar Grain Saver vagn till Nya Zealand

Farm Mac har tidigare sålt slanglagringsteknik till Myanmar i Asien. Nu har företaget sålt den första Grain Saver överlastningsvagn 24,5 Premium till Nya Zealand.

Lyckad satsning på Rumänien

Lyckad satsning på Rumänien

Rumänien är en av Europas största jordbruksländer. Farm Mac har under de senaste 10 åren sålt i storleksordningen 25 maskiner och levererar slang till ett antal större kvarnar och privata större jordbruk.

Pedrotti lägger stort

Italiensk mobiltork med artificiell intelligens

Italienska Pedrotti har de senaste åren utvecklats från att tillverka enkla, knappstyrda mobiltorkar till att tillverka högteknologiska produkter. Nu tar man teknikutvecklingen till nästa steg genom att introducera AI för optimering av förbränningsprocessen.

gs-12 kompakt överlastningsvagn

Farm Mac lanserar kompakt överlastningsvagn

Skånska Farm Mac kompletterar nu sin vagnsserie Grain Saver med den kompakta modellen GS-12. Med sin lastvolym på tolv kubikmeter ska GS-12 effektivisera tröskningsarbetet på gårdar och för maskinstationer i skogs- och mellanbygd.

krampe thl 25

Guldkant på arbetslivet

Nyligen köpte Urban Wadell traktorn JCB 4220 och flakväxlaren Krampe THL 25. Numera åker han bekvämt och snabbt till grävarbetsplatserna i närheten.

Pedrotti mobila torkar

Maskintillverkning Pedrotti

Mobil tork – för den som vill ha flexibilitet

Stor kapacitet med torkning till liten kostnad per ton i kombination med en flexibel lösning där det finns utrymme för att såväl bygga ut som att avveckla är några av fördelarna med en mobil tork.

farm mac sopborste

Sopa utan damm

Det vanligaste förekommande är antagligen sopborstar som roterar, men på senare tid finns det alternativ. Fasta borstar att koppla till lastare, redskapsbärare eller truckar är snabbare att använda och dammar mindre.