Krampe lanserar ny tippvagn

Det tyska företaget erbjuder nu 30,5 tums däck och två olika flaklängder till sina Tandem-halfpipe tippvagnar.

Krampe breddar nu sitt sortiment av halvrunda entreprenadtippvagnar. Chassit finns nu även tillgängligt med ett axelavstånd på 1,81 meter vilket ska ge en maximal totalvikt på 24 ton. Tippvagnen HP 20 finns nu även tillgänglig med ett längre flak, skriver Krampe i ett pressmeddelande.

Längre flak

Den nya längre versionen heter HP 24 och har ett 40 centimeter längre flak. Det ger den en transportvolym på 13,5 kubikmeter vid en totalvikt på 24 ton, vid en transporthastighet på 40 kilometer i timmen. HP24 ska sluta glappet mellan den mindre HP20 med tandemaxel och en totalvikt på 22 ton och den större HP30 med tridemaxel och en totalvikt på 31 ton.

Större däck

Till den nya tandemversionen HP24 liksom till föregångaren HP20 finns nu möjligheten att öka lastkapaciteten med 1,7 ton genom en pendelaxel med ett axelavstånd på 1,81 meter. En stor fördel med det stora axelavståndet är enligt tillverkaren, utöver den ökade totalvikten, möjligheten att montera stora däck upp till 600/60 R30,5.

Uppdaterade funktioner

Prototyper av den nya HP24 har testats framgångsrikt i fält uppger Krampe. Utöver de ovanstående nyheterna har dragstången uppdaterats för en enklare höjdinställning likt den på modellerna i big body serien. Dessutom har bakluckans cylindrar optimerats för snabbare öppning och stängning vilket ska öka effektiviteten i arbetet.

De nya modellerna kommer att gå i produktion sommaren 2018. Återförsäljare för Krampe i Sverige är skånska Farm Mac.