Farm Mac exporterar Grain Saver vagn till Nya Zealand

 

Grain Saver överlastningsvagn 24,5 Premium till Nya Zealand

Farm Mac har tidigare sålt slanglagringsteknik till Myanmar i Asien. Nu har företaget sålt den första Grain Saver överlastningsvagn 24,5 Premium till Nya Zealand.

Det är Susan och John Pratt i Carteron inte långt från Wellington på Nordön som importerade Grain Saver vagnen och börjar sälja GS vagnar från Farm Mac i Nya Zeeland. Paret var tidigare lantbrukare i Kanada till 2017 då de sålde gården och flyttade till Nya Zeeland vilket är Susans hemland. De amerikanska vagnarna var inte anpassade till Nya Zeeländska förhållande så John sökte på internet och såg Grain Saver vagnarna hos Farm Mac. I augusti 2018 besökte de Farm Mac utanför Landskrona och fick prova GS vagnar. De blev imponerade av vad de såg och beställde en vagn i november 2018. Farm Macs personal packade ner den i en container i december och 8 veckor senare dök den upp i Nya Zealand.

Vagnen har nu gått hos T Kershaw Contracting och hann bekänna färg under årets majssäsong.
– Den är en perfekt, välbalanserad vagn med extrem följsamhet till traktorn. Vi hann tröska mer än hundra hektar majs och vagnen fick bekänna färg med nästan 2 000 ton majs som gick genom vagnen under några intensiva dagar, berättar Thomas Kershaw.

De avverkade mellan 5 och 10 hektar mer per dag med sin Claas Lexion än tidigare, vilket är imponerande. Lastbilarna behövde aldrig vänta, tröskan behövde inte stanna för att lasta av och de kunde mala på under ett antal intensiva dagar.

Vagnar levereras i container och slutmontage sker på plats hos kunder i Nya Zealand. Nya Zealand har bland världens största skördar vad gäller vete och marken är packningskänslig. Vagnen är en väldigt flexibel överlastningsvagn som har flera funktioner och kan användas stora delar av året. – Jag fann alla dessa funktioner i den svenska Grain Saver vagnen. Vi kan glömma de stora vagnarna från Australien och Nordamerika och de flesta europeiska tillverkare hade inte vagnar med så många funktioner och som är så enkla och robust byggda till ett förhållandevis rimligt pris. Därför satsar vi nu på att bygga upp marknaden i vårt land. Grain Saver matchar våra behov, säger John Pratt.

– Vi hoppas kunna sälja fler vagnar till Nya Zeeland inom en snar framtid, säger Krister Weingren på FarmMac.