Standardutrustning och tillval

När du väljer en Pedrotti mobiltork får du en tork med hög kapacitet och en hög utrustningsnivå i standardutförande. Kombinationsmöjligheterna med olika tillval såsom rens, olika styr- och reglerfunktioner, vattenhaltsmätare, gasbrännare mm är stora.

Standarutrustning

Bl.a. är torken utrustad med en säkerhetsbrytare som slår av torken om något inte är som det ska. Nedan kan du läsa lite utförligare om:

 1. Dieselbrännare
 2. Elskåp och el
 3. Säkerhetsbrytare

Under respektive modellserie finns nedladdningsbara filer på samtliga modeller, storsäljarna på svenska, de andra på engelska där effektbehov, fläkttyp, brännare, skruvdiameter, energikonsumption och torkkapacitet framgår.

Tillval

Det finns ett rikt utbud av tillval. De flesta kunder väljer ett antal tillval för att anpassa torken för gårdens och brukarens behov. Utöver dessa tillval finns en uppsjö med andra lösningar. Bl.a. har vi levererat förminskningsplåtar till kund som ska använda torken för små utsädespartier. Diskutera dina behov med oss för att finna den optimala lösningen just för dina behov.

 1. Dammavskiljare
 2. Automatisk påfyllning och tömning av torken inkl pekskärm (touch screen)
 3. Helautomatik för torken som styr funktioner i torken men även funktioner runt om tex, elevatorer, kyltorn, skruvar och transportörer (i de fall torken ska integreras in i befintlig anläggning)
 4. Gasdrift i.s.t.f. dieseldrift
 5. Värmebatteri för tillsatsvärme
 6. Generatordrift - för att med traktordrift kunna uppnå helautomatisk drift
 7. Värmeväxlare
 8. GSM sändare - uppringning mot mobiltelefon med varningskoder
 9. Galvat chassi (endast tillgängligt för de mindre modellerna)
 10. Automatiskt och permanent smörjningssystem
 11. Hydrauliska upp- och nedfällning av torken. (Används mest av de som torkar på många olika ställe)
 12. Kyltorn (för att öka torkens kapacitet med ca 20%)