KRAMPE DUMPERSVAGN

kvalitetsvagnar för krävande jordbruk

Krampe är Tysklands ledande tillverkare av robusta, starka, kvalitetsvagnar. Farm Mac har importerat deras vagnar sedan 2012, med fokus på deras specialsortiment av dumpervagnar samt den nya modellen Bandit, rullbandvagn.
Krampe är ett medelstort, familjeägt företag som tillverkar såväl dumpervagnar, olika typer av specialvagnar samt spannmålsvagnar. Krampe tillverkade sin första tippvagn år 1983 och har sedan dess utvecklats snabbt till att bli Tysklands ledande tillverkare av kvalitetsvagnar. Korta vägar för beslut gör att man snabbt kan möta kundernas behov. Dessutom har man lätt för att skräddarsy en vagn för varje kund. Med sina rejäla vagnar och gott om utrustningsmöjligheter så har de blivit marknadsledare i Tyskland. För den som reser längs motorvägarna i Tyskland och noterar att dumprar typ Volvo används ganska sparsamt vid vägbyggen så är detta en korrekt iaktagelse; de har i huvudsak ersatts av Krampes vagnar. Dumper har tre axlar och får inte köra på vägar med pga sin tyngd. De är ofta för breda för att få köras på allmän väg. Krampevagnar och dragtraktor väger betydligt mindre, lastar ofta lika mycket och kostar betydligt mindre i investering än en traditionell dumper. Tysklands maskinstationer har därmed tagit över alltmer av denna marknad, en utveckling som vi ser komma i Sverige också på sikt.

Big Body 700 Carrier

Stark. Praktisk. Mycket bra.

Big Body 800

Krampe Big Body proffs vagnar som kan utrustas med en mängd olika tillbehör och tippa både bakåt och åt sidan.

Krampe Bandit 750

Banditvagnen har en plan botten där en specialgummimatta löper framåt och bakåt. Detta gör att Bandit vagnen både kan lasta av och på - i motsats till vagnar med hydrauliskt avskjutningssystem.

Krampe SB 30

Krampe lastbilsflak och dragbilssläp program med Bandit tekniken.

Krampe Halfpipe HP 20

Vagnarna som Farm Mac säljer i Sverige är av två typer. Dels SK, vilket står för sand och grus och HP, Half pipe med rundat flak, likt ett asfaltsflak.

THL 30 L

Krampe Flakväxlare marknadsledaren på många marknader.

Krampe Dolly 20

Varumärket Krampe står inte enbart för två- och treaxlade släpvagnar.